2010/10/19

ICV afirma que la Generalitat té algunes alternatives al Logis Penedès

(publicat el 14 d'octubre de 2010 a "el 3 de vuit")
Iniciativa per Catalunya-Verds, a través de l’eurodiputat Raül Romeva, el diputat català Daniel Pi i la candidata d’ICV per Tarragona al Parlament de Catalunya, Hortènsia Grau, van pujar fins a la Torre de Guaita de Banyeres per recriminar raonadament el projecte del Logis Penedès que afecta directament a Banyeres, l’Arboç i Sant Jaume dels Domenys.

Sorprenentment, tant l’exalcalde banyerenc José Maria Abril com el diputat Daniel Pi van destapar que la Generalitat estudia d’altres alternatives més viables al projecte del Logis Penedès. L’exalcalde banyerenc Josep Maria Abril, que va actuar d’amfitrió i introductor junt el tinent d’alcalde Lluís Inglada, va dir que el motiu de la trobada era per refermar la total oposició al Logis Penedès. “És una imposició per la força del capital i a manca que en cap moment hi ha hagut cap mena de diàleg, trinxa el nostre territori encara més", va comentar.


Després, la candidata Hortensia Grau va recordar les diverses al•legacions que el partit que representa ha presentat contra el Pla director urbanístic per al desenvolupament viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès.

 
En resum, en aquestes al•legacions ICV demana que s’aturi el procés de redacció del Pla director urbanístic per al desenvolupament d’infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès, per insostenible, per alteració substancial de l’estructura territorial i per no respondre als criteris de participació ciutadana. També reclamen que es compleixi el compromís assolit per Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, de dialogar amb el territori abans d’impulsar el projecte del Logis.
La tercera reclamació dels ‘verds’ és que s’iniciïn els tràmits per desenvolupar un planejament participatiu a l’àmbit funcional de planificació territorial del Penedès. Per acabar, a les seves al•legacions, demanen que s’iniciïn amb caràcter d’urgència els tràmits per a la redacció d’un Pla Director Urbanístic del Baix Penedès i que el projecte del Logis s’ajusti al conveni d’Aarhus sobre participació ciutadana.

L’ actual diputat representant d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Daniel Pi, testimoni a la negativa del Departament de Política Territorial a dialogar amb els ajuntaments afectats -“els van engegar escales avall...Jo també hi era”, va dir- va reiterar després que té constància que el Govern de la Generalitat ja estudia altres alternatives al Logis Penedès.

Per acabar, l’eurodiputat Raül Romeva va insistir que en el projecte del Logis Penedès no s’ha acomplert el conveni d’Aarhus sobre participació ciutadana en temes mediambientals. A més, entre d’altres raonaments, Romeva va recordar que la Unió Europea vol reduir l’any 2020 les emissions de CO2 en un 20%: “si les 40% de les emissions procedeixen del trànsit rodat, el què és absurd i contraproduent posar en marxa un projecte en el que augmentaran les fonts d’emissió CO2, això és contraproduent del tot”.    

Link de la notícia a "el 3 de vuit":