2010/11/23

Tots els partits contra el Logis i l’A7. El PSC no dona la cara.

CiU, ERC, IC-V, Solidaritat i Des de Baix van mostrar el rebuig dels seus partits al Logis i a l'A7 durant el debat. Es comprometen a començar de zero davant del rebuig de la gent del territori i de la nova situació de crisi econòmica i buscar que és el que realment el territori necessita.
22/11/2010 L'Auditori de l'Arboç va quedar petit en el debat convocat per l'Institut d'Estudis Penedesencs i la plataforma No Fem el CIM. Molts assistents van haver de seguir el debat dempeus en un Auditori ple a vessar. El president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, en Ramon Arnabat, va actuar com a moderador. 

Els partits assistents van oposar-se al Logis i l’A7 per diverses raons. Des de Baix va denunciar la falta de participació ciutadana. ERC va esgrimir que el tren d’ample europeu no estarà disponible fins el 2025, fet que impossibilita la intermodalitat. Des d’IC-V és va constatar que Catalunya té més densitat de carreteres i autopistes que Alemanya o França i que el transport per carretera cada cop serà més car amb els preus del petroli a l'alça. Segons Solidaritat amb l'Àmbit Penedès s'hauria de replantejar tota  la planificació territorial. Segons CIU fa falta un Pla director del Baix Penedès en què es discuteixi amb tots els agents socials, polítics i empresarials quin és el model que la comarca necessita.
El conjunt dels partits van lamentar l’absència del PSC en un debat sobre el qual hi té molta responsabilitat. Amb aquesta absència demostra una pobra consciència democràtica.
Ramon Arnabat va concloure el debat demanant als partits coherència i coordinació amb el territori penedesenc per definir un model de territori propi.

La plataforma No Fem el Cim volem agrair la participació dels partits polítics assistents, i volem mostrar la nostra satisfacció per la massiva assistència de públic, que demostra, un cop més, la preocupació per la planificació del futur de la nostra comarca i reclama el dret democràtic a participar en la presa de decisions.

Per contra, malauradament, hem de denunciar la falta de diàleg del PSC que tot i haver estat informat per tres canals diferents fins a ultima hora va mantenir la incògnita de si participava en el debat o no donant respostes ambigües. Va ser per aquest motiu que durant tot el debat hi va haver una cadira buida amb un cartell sense nom amb el logo del PSC. Aquesta absència és il•lustrativa de la manca de participació que ha caracteritzat tot el procés de decisions sobre el Logis i l’A7.
Des de la Plataforma continuarem compromesos amb la participació ciutadana i continuarem denunciant les manipulacions del poder i proposant alternatives a un model de territori obsolet, especulatiu i imposat.


El Penedès imagina un futur sense Logis
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/334802.html

Tots els partits es manifesten contraris al CIM i al desdoblament de l'N-340 en el debat fet a l'Arboç, i el PSC no s'hi presenta
http://lafura.cat/noticies/tots-els-partits-es-manifesten-contraris-al-cim-i-al-desdoblament-de-ln-340-en-el-debat-fet

Els partits catalans critiquen el Logis en un debat on el PSC decideix esborrar-se
http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=12904

PSC i PP, els grans absents en la taula rodona entre partits sobre el CIM i l’A-7
http://www.noticiestgn.cat/2010/11/23/psc-i-pp-els-grans-absents-en-la-taula-rodona-entre-partits-sobre-el-cim-i-l%E2%80%99a-27/

Els partits es posicionen sobre el Logis Penedès i l’A-7 en un debat organitzat per la Plataforma No Fem el CIM i l’Institut d’Estudis Penedesencs
http://www.revistaespigol.com/?p=10545

1 comentari:

Vinyes ha dit...

Felicitats per la organització de l'acte. Hem de seguir fent pressió, la veu de la gent no pot ser menystenida. I si n'hi ha que no volen donar la cara, no poden governar, ja que si es pretén gestionar la cosa pública, s'ha d'estar de cara al públic.