2010/12/20

La Comissió Europea haurà d'avaluar la legalitat i sentit del Logis Penedès i l’A-7

19/12/2010 El passat 8 de desembre la Plataforma No Fem el CIM va presentar una pregunta a la Comissió del Parlament Europeu en relació al “Pla director urbanístic per al desenvolupament d’infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès”.
Existeixen fonamentats dubtes que el procés de planificació del Logis Penedès i de l’autovia A-7 hagi respectat la legislació europea vigent en matèria de participació ciutadana. En aquest sentit es demana a la Comissió que esclareixi si s’ha vulnerat el Conveni d’Aarhus.
Es demana també a la Comissió que avaluï l’eficiència econòmica i mediambiental d’un centre de mercaderies que no pot ser intermodal. L’únic accés possible a curt i mitjà termini és per carretera, cosa que implica la impossibilitat de ser competitiu a nivell internacional.
Finalment es demana si el desdoblament d’una autopista no saturada té sentit en un marc de carestia energètica, i si entra en contradicció amb el Pla 20-20-20 (20% eficiència, 20% de reducció d’emissions, 20% d’energies renovables) de la UE.
La Plataforma No Fem el CIM va demanar a tots els parlamentaris catalans la presentació conjunta de la pregunta a la comissió. Finalment ha estat presentada pels parlamentaris Oriol Junqueres (ERC) i Raül Romeva (ICV-EUA).
A partir de la data de presentació la Comissió disposa de entre tres i sis setmanes per a contestar-la. Esperem que la Comissió pugui aportar llum a alguns dels aspectes més foscos de la planificació territorial de la comarca del Baix Penedès.+ info a:

La Fura: 
La Plataforma No Fem el CIM demana al Parlament Europeu que aclareixi certs dubtes legals del Logis Penedès 

el 3 de vuit: 
No Fem el CIM porta el Logis i l'A7 al Parlament Europeu

noticiestgn.cat: 
No Fem el CIM porta el Logis Penedès i l’A7 fins al Parlament de la Unió Europea
http://www.noticiestgn.cat/2010/12/22/no-fem-el-cim-porta-el-logis-penedes-i-l%E2%80%99a7-fins-al-parlament-de-la-unio-europea

Revista Espígol: 
No Fem el CIM demana a la Comissió Europea que avaluï la legalitat i sentit del Logis Penedès i l’A-7

Domenys.net: 
La Comissió Europea haurà de respondre a una pregunta sobre el Logis Penedès i l'A7

Penedes21.cat
La Plataforma No Fem el CIM qüestiona el Logis i l'A7 al Parlament Europeu


Bloc NO Fem el CIM:
La Comissió Europea haurà d'avaluar la legalitat i sentit del Logis Penedès i l’A-7
http://nofemelcim.blogspot.com/2010/12/la-comissio-europea-haura-davaluar-la_20.html


Pregunta sobre el Logis Penedès a la Web del Parlament Europeu: