2008/12/05

L’Ajuntament de Cunit és el 14è que s’oposa al Logis Penedès i el PSC es queda sol defensant el CIM


ERC, ICV, CiU i PP van votar en contra del Logis Penedès, mentre que el PSC, va votar-hi a favor i va perdre una votació per primer cop en nou anys. Amb aquesta votació ja són 14 els municipis que estan en contra del Logis. A més, l’alcaldessa Judith Alberich es va veure forçada a retirar les al·legacions al Pla Territorial del Camp de Tarragona on donava suport al CIM.




Membres de la plataforma anti-cim amb pancartes a la sala de plens de l’Ajuntament de Cunit.


Dijous de la setmana passada es va posar a votació al Ple de Cunit una moció contra la instal·lació del macropolígon logístic de 186 ha, el més gran de Catalunya, a terres penedesenques.

La moció promoguda per ERC proposava l’adhesió de l’Ajuntament de Cunit a la resolució adoptada pel Consell Comarcal del Baix Penedès, dient no al Logis Penedès.

Tots els partits van votar en contra del Logis amb l’excepció del PSC, que hi va votar a favor; feia 9 anys i mig que el PSC local no perdia una votació en el Ple, ja que sempre havia comptat com a mínim amb el suport del PP, els seus socis de govern.

Durant la sessió plenària el portaveu d’ERC, Ivan Faccia, va exigir coherència al PSC, ja que el regidor d’aquest grup, José Habas, que és també conseller comarcal, va aprovar les al·legacions contra el Logis Penedès al Consell Comarcal del Baix Penedès i, en canvi, a nivell local hi va votar a favor.

Per la seva banda, Montserrat Carreras (CiU) va puntualitzar que “la comarca té potencial per generar llocs de treball. Ara el govern ha de posar els mitjans”.

Amb aquesta votació ja són 14 els municipis que estan en contra del Logis Penedès, juntament amb els Consells Comarcals del Baix i l’Alt Penedès i les més de 5.000 signatures recollides.

Per altra banda, el Ple també va forçar la retirada d’una al·legació proLogis al Pla Territorial del Camp de Tarragona; aquesta al·legació l’havia presentada l’alcaldessa Judith Alberich (PSC) en nom de l’Ajuntament i sense haver consultat amb els seus socis de govern (PP).

(publicat a la Fura el dia 5/12/2008)