2006/08/31

Aprovació inicial del POUM

Aquest matí els banyerencs i banyerenques hem tingut la desgràcia d'assistir a un nou espectacle patètic a l'Ajuntament de Banyeres, espectacle al qual l'alcalde ens comença a tenir acostumats...

Demà, 1 de setembre, entra en vigor la nova llei segons la qual el pla urbanístic deixa de poder ser d'iniciativa privada, com és el cas, i ha de ser per força d'iniciativa pública.

A l'entrada de l'Ajuntament, els que hem volgut exercir el nostre dret a l'assistència al ple municipal, ens hem trobat la primera sorpresa: a més de 3 parelles de la Guàrida Civil, hi havia personal de seguretat (6 persones) contractat per l'Ajuntament que no permetia l'entrada a ningú. És més, ni tan sols la permetia als regidors de l'oposició, que han hagut d'esperar al carrer una estona abans no s'ha confirmat des de l'alcaldia als 'seguratas' que realment sí que eren regidors. És curiós, però, que ningú hagi confirmat a aquesta gent que tot ciutadà té dret a assistir a qualsevol ple del seu municipi... Potser és que tenen coses a amagar?

Després d'alguns moments tensos, escridassades i discussions, s'ha permès l'entrada a una part de la gent que hi havia a la plaça. Molts, però, han hagut d'esperar a les acaballes del ple per poder-hi ser, i molts altres no han tingut ni tan sols la oportunitat de ser-hi.

Una vegada dalt, el xou lluny d'acabar-se, encara s'animava més. Hi havia una cinta separadora entre la taula del ple i els oients. Es veu que deuen tenir por d'alguna cosa...

Quant al que s'ha tractat al Ple, l'oposició ha començat demanant la suspensió del mateix, donat que la documentació que se'ls va subministrar ha estat modificada en les últimes hores sense la seva coneixença, a causa d'unes 'petites errades'. Això és un greu defecte de forma, doncs és obligatori tindre la documentació definitiva 48 hores abans del Ple. De tota manera, i seguint amb l'esperit 'democràtic' demostrat fins el moment, l'alcalde no ha considerat la protesta i ha seguit amb el Ple.

Després d'uns quants crits i protestes dels que érem allà, l'alcalde ha començat a exposar el seu punt de vista sobre el POUM, sense amagar per fi el que tots sabíem: que aquest POUM és un instrument indispensable per permetre l'implementació del CIM. Cal recordar que fins ara, l'alcalde ha negat qualsevol relació entre una cosa i l'altra, i que fins i tot havia dit en més d'una ocasió que ell del CIM no en sabia res. Avui s'ha tornat a demostrar que ENS HA MENTIT, que feia dies que ho manegava...

Una vegada feta aquesta exposició, l'oposició ha replicat diversos punts d'aquest pla, posant molt d'èmfasi al greu problema que hi pot haver amb el subministrament d'aigua. Ha estat més o menys en aquest moment quan un veí del poble ha aconseguit accedir al Ple i ha demanat a l’alcalde la instal·lació d’un equip de megafonia per tal que les persones a les quals se’ls ha negat el dret d’assistència al Ple el poguessin seguir almenys des de la plaça. L’alcalde no s’ha dignat ni a contestar.

També s'ha comentat que és més que probable que es trobin, al lloc on ha d'anar-hi el 'Polígon J', restes ibèriques del poblat de St. Miquel. L'oposició ha deixat clar que no es fa responsable del ridícul de l'Ajuntament en cas que les obres no s'hi poguessin dur a terme per aquest motiu.

L'oposició, durant la rèplica, s'ha anat encarregant d'explicar totes les 'petites errades' que hi havia al pla, demostrant que pràcticament cap d'elles no havia estat corregida.

Tot plegat ha servit per acabar d'encendre els ànims de les persones que, esperant un mínim de serietat en un tema tant important com és l'ordenació urbanística, s'han trobat aquest pla tan VERGONYÓS presentat per l'administració. Els crits i les protestes han anat creixent, fins al punt que l'alcalde no es veia capaç de contestar l'oposició. I ha amenaçat de postposar mitja hora el ple i d'acabar-lo a porta tancada. Aquesta amenaça ha provocat crits que demanaven la suspensió del Ple, però també ha servit perquè la gent fes uns moments de silenci.

Al final, i com és lògic, als assistents ens ha estat molt difícil aguantar sense dir res a les seves raons, i en aquest moment és quan l'espectacle ha arribat al seu punt àlgid: en un nou rampell de 'sentiment democràtic' ha decidit no contestar a cap de les preguntes que li havia fet l'oposició per passar a la votació del POUM. El resultat ha estat el de sempre, això sí, entre xiulets i crits d'indignació de les 30 persones que més o menys érem, i que ofegaven els aplaudiments de quatre persones afins a l'alcalde assegudetes a primera fila. El POUM, però, ha estat aprovat.

Però no s'acaba aquí: una vegada el POUM ha estat aprovat, l'alcalde ha decidit suspendre el ple, deixant l'altre punt de l'ordre del dia. Com que ja tenia el que volia... Tot plegat LAMENTABLE.

Des de la Plataforma volem recalcar el suport de gent de l'Arboç i de Llorenç, que també han estat al ple donant la cara i protestant per les BARBARITATS que aquest alcalde vol dur a terme.

Després de tot això, encara hem de tenir més ànims per seguir lluitant, sabem que tenim la raó i que l'administració es troba cada cop més sola i aïllada. Hem de ser tan durs amb ells com poguem, CAL EVITAR QUE TANT BANYERES COM TOT EL PENEDÈS MORI.