2007/04/17

Carod-Rovira "... tot està per estudiar"


Els ciutadans fan sentir el seu malestar pel projecte del MacroPolígon al Vice-President de la Generalitat durant la seva visita al Penedès.


El passat divendres 9 de març, Josep Lluis Carod-Rovira, actual Vice-President de la Generalitat de Catalunya, va acudir a l’Arboç per a inaugurar la nova piscina municipal.

La Plataforma No fem el CIM va aprofitar la visita institucional per a fer sentir de nou el seu malestar per la projecció del Logis Penedès que el Govern d'Entesa (PSC,ERC,ICV) vol imposar al territori, tot i l’oposició dels Consells Comarcals del Baix i Alt Penedès, els ajuntaments, les entitats i la societat civil.

El primer en arribar a l’Ajuntament fou Xavier Sabaté, Delegat del Govern, que fou rebut amb una forta cridoria pels membres de la Plataforma per haver mentit temps enrera sobre el fet que l’Alcalde de Banyeres no tenia coneixement del CIM.

Poc després arribava Carod-Rovira que, de la mateixa manera, era rebut amb crits en contra del CIM. Un cop a dins, el mateix Vice-President va accedir a mantenir una conversa amb els representants de la Plataforma.

Tot i que la seva intenció era escoltar les paraules de No fem el CIM com a President d’ERC, no deixà mai d’actuar com a representant del Govern. Sigui com sigui, Carod-Rovira es comprometé a convocar una reunió formal amb els membres de la Plataforma per a tractar més àmpliament el tema i escoltar les possibles alternatives al projecte.

A la sortida de l’Ajuntament, el seguici institucional es dirigí a peu fins a la piscina municipal, escortat (com ve essent habitual) per un fort dispositiu policial.


Aquest dispositiu, però, no evità que durant tot el recorregut la comitiva fos seguida d’aprop pels membres de la Plataforma i que hagués de sentir novament els crits de malestar dels ciutadans.

Arribats a la piscina, els cossos de seguretat bloquejaren l’entrada, prohibint l’accés als membres de la Plataforma amb l’excusa que s’havia superat el màxim de capacitat permés a les instal·lacions. La Plataforma es mantingué ferma esperant la sortida del Vice-President i no es cansà de manifestar el seu rebuig al CIM.

A dins, en declaracions a la premsa, Carod-Rovira afirmà que els governs estan fets pels representants del ciutadans i que, per tant, seran les properes eleccions municipals les que ja decidiran.

Després de manifestar que el Govern escolta les peticions de la Plataforma, el mateix Carod-Rovira assegurà que s’ha d’estudiar si l’esforç econòmic que s’ha fet amb l’adquisició de terrenys al Penedès és compatible amb altres activitats econòmiques que puguin ser més ben acollides pels ciutadans del territori (No us perdeu aquestes declaracions al video adjunt).

L’acte acabà de forma pacífica. La comitiva institucional marxà sense que es produís cap més tipus d’alderull. La Plataforma havia complert el seu objectiu: fer sentir de primera mà al Govern el seu rebuig a la instal·lació del CIM.