2009/03/10

Contra la Política Ambiental de la Generalitat

MANIFESTACIÓ 22 de març Defensa el Territori !!!
Vine a les 11:00h Plaça Catalunya, Barcelona.


Què pretenem?
Col•lectius ciutadans, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori considerem que cal organitzar una campanya per:
- fer visibles els nombrosos conflictes ambientals arreu del nostre territori,
- fer front a les agressions al territori, al medi i la salut arreu de Catalunya,
- mostrar el rebuig al model socioeconòmic de crisi i destrucció del territori, per demanar un canvi profund cap a un model alternatiu sostenible,Per què?
El Govern de la Generalitat no respecta els interessos generals de la població i provoca gran nombre de conflictes ambientals. Malgrat els discursos oficials, el Govern i les institucions afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades que han provocat la crisi econòmica i ambiental, i destinen els recursos públics a la continuïtat del model neoliberal d’obsessió pel creixement, demostrat incompatible amb la preservació medi ambient, l’equilibri territorial i el progrés social.


Denunciem: particularment que el Govern intenti resoldre la crisi ambiental amb mitjans repressius i retallada de drets i llibertats (judicialització de les accions reivindicatives i de defensa del territori, ...). Denunciem la perversió del llenguatge i el maquillatge “ambiental” juntament amb la manipulació informativa que molt sovint reflecteixen molts mitjans de comunicació.
Demanem: un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment tots els Departaments (Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Agricultura, DIUE, Economia, Educació i Sanitat).


Reclamem: nous models de governança i processos participatius que permetin la consulta pública real i efectiva en el planejament urbanístic, territorial i d’infraestructures. Més enllà del model insuficient de democràcia representativa (partitocràcia), cal un nou marc democràtic que possibiliti a la ciutadania implicar-se en la codecisió. Cal normalitzar procediments i consultes que possibilitin la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions.
Finalment, considerem que per causa dels models socials, polítics i de gestió pública impulsats sota els seus mandats, per decisions errònies, incompetència, manca de transparència, desconeixement i desatenció al territori, és pertinent demanar un canvi de rumb profund al Govern del president Montilla i que s’atengui la nostra demanda de DIMISSIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT, POLITICA TERRITORIAL i AGRICULTURA.vors ja no caldrà fer el Logis i menys amb l'excusa demagògica de l'atur.

- més info: Bloc Manifestaciò 22març2009