2009/03/23

El Penedès amb veu propia a la Manifestació

Éxit de la manifestació a Barcelona "Contra la Política ambiental de la Generalitat".

(22/03/2009) Aquest diumenge més de 5.000 persones membres i representants dels més de 160 col·lectius de ciutadans/es, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori adherides a la convocatòria, HEM SORTIT AL CARRER a iniciativa de la Unió de Plataformes, amb més de 50 associacions en defensa del territori, -entre les quals es troba NOFEMELCIM- i de la Federació d’Ecologistes de Catalunya (EdC), per denunciar la política ambiental del Govern de la Generalitat, i fer front als nombrosos conflictes ambientals, territorials i que afecten també a la salut de les persones, arreu del territori català.

Els més de 440 conflictes ambientals que existeixen actualment al país fan palès que el Govern de la Generalitat no respecta els interessos generals de la població. Malgrat els discursos, el Govern i les institucions afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades, i destinen els recursos públics a la continuïtat d’un model neoliberal obsessionat pel creixement, responsable de la crisi econòmica i ambiental actual, i incompatible amb la preservació del medi ambient, l’equilibri territorial i el benestar social.


A la Plaça Sant Jaume s’ha realitzat una acció simbòlica on els protagonistes han estat les generacions futures: un grup de nens i nenes han lliurat una postal enorme al Palau de la Generalitat. La postal va dirigida al Govern de la Generalitat, on s’exposen els motius de la nostra lluita, i l'han portat les persones amb qui tenim la obligació de deixar un país millor.
Lectura del Manifest; l’actor Manel Barceló ha estat el conductor de l’acte on en Joan Martinez Alier, economista catedràtic de la UAB i veterà ecologista, ha llegit el manifest, i diferents representants dels conflictes ambientals més significatius del país han exposat les seves denúncies i demandes per a la defensa del medi natural, l’aigua, els residus, l’energia, el territori, la mobilitat, la salut, la qualitat ambiental i la qualitat democràtica.

Al finalitzar l’acte es demana al Govern de la generalitat un canvi de model econòmic i polític, No poden passar per alt la incompetència, les decisions errònies, la manca de transparència, i la desatenció al territori de la gestió del Govern del President Montilla. Per això, reclamem que s’assumeixi que ha fet una mala gestió del territori i que s’atengui la nostra demanda de DIMISSIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT, POLITICA TERRITORIAL i AGRICULTURA i es comenci un canvi profund en l’actual gestió pública.