2009/06/04

ICV passa el relleu a CIU en la defensa del Territori contra el Logis Penedès

Dissabte passat a Banyeres del Penedès es va ratificar el pacte de legislatura entre ICV i CIU amb el canvi d’Alcalde amb la continuitat en la lluita activa contra l'obsolet Logis Penedès.

02/06/2009 Aquest dissabte passat es va produir el relleu de l'alcalde de Banyeres, així doncs en Jose María Abril (ICV) desprès dels seus 2 anys al cap de l'Ajuntament va donar pas a la Núria Figueras (CIU) complint així amb el pacte de legislatura que entre d'altres temes inclou la lluita activa per part de l'Ajuntament en contra del Logis Penedès.
La plataforma "No fem el CIM" va ser present en aquest acte per recordar els compromisos presos amb els votants de les dues formacions polítiques (Iniciativa i Convergència) i el membres de No Fem el CIM van desplegar les pancartes contra l'obsolet projecte "Logis Penedès".

Recordem que tant l'actual Alcaldessa Núria Figueres com el fins ara Alcalde José María Abril van signar el Pacte de Gimenelles (juntament amb els altres municipis) on es comprometen a fer una defensa activa del Territori davant d'aquest Macropoligon de 200ha, que la Generalitat estava planejant d'amagat dels habitants de les nostres comarques. Recordem que aquesta macroinfraestructura no ha estat consensuada amb el territori i que tant els 2 Consells Comarcals del Penedès així com 14 ajuntaments entre ells el Vendrell, Vilafranca i Vilanova han expressat ja el seu rebuig. Així mateix més de 5000 signatures han estat ja recollides i més de 1200 al·legacions s'han presentat contra el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona.

La plataforma s'està plantejant d'emprendre accions legals contra l'administració degut a la falta de resposta a aquestes al·legacions presentades ja fa 6 mesos i que haurien d'haver estat contestades durant el mes de febrer.

Tot això evidencia una falta total de respecte a la participació ciutadana en temes que afecten directament a la qualitat de vida del habitants de les nostres comarques.

Falta total de respecte per part de la Generalitat vers al Penedès que es pot observar també a l'Alt Penedès on desprrès d'haver aconseguit un consens entre totes les forces polítiques sobre el Pla Director de l'Alt Penedès, des de la Generalitat no tant sols no es té en compte sinò que preveu creixements futurs massificats per aquesta comarca, amb un Quart Cinturò que dibuixen des dels cada vegada més llunyans despatxos de Barcelona.

Una vegada és més, la plataforma No fem el CIM demana la retirada "total i definitiva" del projecte Logis Penedès, per tal de no comdemnar a la nostra comarca al monocultiu de la logística que ha demostrat ser més fràgil fins i tot que la construcció.