2009/06/18

Nou Alcalde d'ERC a l'Arboç: "Junts amb Banyeres en la lluita contra el Logis!!"

Carles Ribé (ERC), nou alcalde, agafa el relleu d'en Joan Plana (CIU) i continuarà la defensa del Territori des de l’Ajuntament de l’Arboç en estreta col·laboració amb els altres municipis.

16/06/2009 El nou Alcalde de l’Arboç Carles Ribé (ERC) agafa el relleu del fins ara Alcalde Joan Plana (CIU) tal com marca l’acord de legislatura. Així doncs continuaran el la linea pactada en totes les arees adquirint així, el nou Alcalde, el compromís de lluita contra la imposició de l’obsolet projecte Logis Penedès.

En aquest acte hi van ser presents els dirigents d'Esquerra Joan Puigcercòs i Uriel Bertran, dirigents i parlamentaris d'ERC de la Vegueria Penedès i representants de la Diputació de Tarragona. La plataforma "No fem el CIM" va ser present amb pancartes antiCIM a l'acte de relleu d'Alcalde per tal de recordar el compromís dels dos partits (ERC i CIU) en la lluita contra el projecte del Macropolígon "Logis Penedès".

Cal recordar que al igual que els dos partits al govern a Banyeres, a l'Arboç els dos partits que governen l'Ajuntament (ERC i CIU) van signar el Pacte de Gimenelles on es comprometen a fer una defensa activa del Territori contra el projecte d'instal·lació del CIM més gran de Catalunya entre els municipis de Banyeres i l'Arboç. Aquesta macroinfrastructura es va planejar d'esquenes als dos municipis i no ha estat consensuada amb el territori i tant els 2 Consells Comarcals del Penedès així com 14 ajuntaments entre ells el Vendrell, Vilafranca i Vilanova han expressat ja el seu rebuig. Així mateix més de 5000 signatures han estat ja recollides i més de 1200 allegacions s'han presentat contra el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona.En el seu discurs Carles Ribé va denunciar la falta de diàleg de la Generalitat amb el Penedès tant per intentar imposar el CIM més gran de Catalunya com per ignorar el moviment de construcció de la futura Vegueria Penedès.

Així doncs el nou Alcalde va replicar a aquells liders del PSC que proclamen la necessitat del Logis que encara que la Generalitat comencés a fer-lo no estaria llest fins d'aquí a 4 o 5 anys (quan ja s'haurà superat la crisi). I que en cap cas resoldrien el tema de l'atur quan la mateixa Generalitat vol fer creixer les notres comarques i multiplicar per sis la població actual. També es va destacar que actualment tenen molt pocs terrenys comprats, que els pocs que tenen estan fora de l'area projectada i que en la situació de Crisi actual CIMALSA ja fa temps que ha parat de comprar.

Una vegada és més, la plataforma No fem el CIM demana la retirada "total i definitiva" del projecte Logis Penedès, per tal de no condemnar a la nostra comarca al monocultiu de la logística que ha demostrat ser més fràgil fins i tot que la construcció..