2009/09/16

Preparen la invasió logística del Penedès

El nou plà el farà 8 vegades més gran que el CIM Vallès "el Logis" portarà al Penedès uns nivells de CO2 mai vistos fins ara.

15/09/2009
El nou pla afectarà el doble "408 hectarees" (8 vegades el CIM Vallès) A punt de donar via lliure a l’impacte ambiental del pla que beneirà el CIM ens trobem que la crisi econòmica ha propiciat el seu engreixament. A l’època CiU eren 220 Ha., es va reduir a 180 en el primer tripartit. Avui, recolzats per la crisi econòmica, arriba a 408 Ha. i la zona d’influència ha passat de tres municipis i una comarca a cinc municipis i dues comarques.

Si bé és cert que unes 114 ha són boscos de ribera de la riera de Marmellar, ara incorporada al pla, també és cert que es torna a dibuixar la zona de campa prop de l’Arboç, per instal·lar-hi les vies d’espera per als quilomètrics trens de mercaderies que apareix en el primer projecte i va desaparèixer en el segon per suavitzar el seu impacte i fer-lo més creïble davant les reiterades manifestacions populars en contra.- més info: Comentaris al pla director urbanístic (pdf)