2009/10/01

El CIM que no és farà

Article extret de http://domenys.net/content/view/604/1/


 dilluns, 28 setembre de 2009
Primer se'n va dir CIM després el van rebatejar com a LOGIS, primer eren 220 hectàrees després del soroll i de les queixes el van deixar en 185, ara coses del tripartit Montillesc l'han fet créixer fins a 405 ha. I dels llocs de treball promesos que dir, que si 3000 que si 7000


Tot plegat un foc d'encenalls, un divertimento de polítics, organismes i empreses passades de moda. Per què la pregunta és el CIM per a que ha de servir? Se suposa que per emmagatzemar i moure mercaderies, (ara eufemísticament en diuen logística) Però de quines mercaderies parlem? No estàvem en crisi? El comerç mundial de mercaderies esta en hores baixes i els ports de Barcelona i Tarragona disminueixin l'activitat. Si les industries tanquen i acomiaden els treballadors, i aquests estan fins el coll amb l'hipoteca del pis o la casa que ara val un 30 o 40 % menys en el millor dels casos. Si tenim un 20% d'aturats, qui comprarà totes aquestes mercaderies que han de passar pel CIM? Ha, que se les emportaran cap a Europa, i com? El tren? ja han dit que no, que n'hi ha per a 15 anys, llavors en camió? No foteu riure, Europa no vol camions. I el preu del gasoil? Es que ningú ha sentit parlar del zenit del petroli? Quan costarà tot aquest transport? i d'on vindrà la mercaderia de Xina? A quin preu? Amb la pujada del petroli, la prevista davallada del dòlar, si no enfonsament i la revalorarització del xuan xinès a quin preu arribarà la mercaderia? serà tant rendible com ara? A que ja s'acaba la crisi, Qui ho diu el Zapatero?...


Però si tot l'equip econòmic començant per Solves plega i fuig del seu costat, no sigui el cas que els agafi a dins quan s'enfonsi la teulada. Però penseu un altre cosa en el moment que l'economia pugui anar a millor, que en tot cas serà a Europa no ha l'estat espanyol, el petroli pujarà, el transport s'encarira i tot anirà a fer punyetes de nou.

 Així que no cal preocupar-se pel CO2, ni pel transit de camions etc. Pel territori, i per com sobreviure potser ser sí perquè poc o molt el trinxaran igual, Aquest de CI al MAL SA i els polítics i lladroners de sempre es dedicaran a malgastar diner públics fent estudis i projectes, encarregan informes sobre les granotes d'algun bassal perdut a 60.000€ la unitat, així es van entretenint i ens van xupan la sang com vampirs. Ara obres realitzades en veurem poques, potser algun moviment de terra i alguna instal·lació elèctrica o de sanejament (d'això en diuen inversions) d'alguna empresa elèctrica i poca cosa més, dubto molt que d'aqui 5 anys s'hagi aixecat cap nau, i en tot cas dels llocs de treball promesos ni un.

 Tot el tema de la creació de llocs de treball es una enganyifa dels buròcrates socialistes per enredar el personal, i per desgracia sempre i haurà miops que s'ho empassen tot., ja es trobaran la decepció, però també ser que s'empassaran l'escuse de qualsevol collonada.. Que tot això són bestieses? Be recorde-ho i d'aqui cinc anys en parlem, per que d'aqui deu, potser serà d'una altre cosa però del CIM del que avui s'en parla, ja ningú es recordara .