2010/03/15

Crit d'alerta per preservar el Penedès del MacroPolígon Logístic i la nova Autovia

Denuncien que els plans territorials de l'Alt i Baix Penedès no recullen les demandes de la Societat Civil del Penedès ni de les Administracions locals. També alerten que el Penedès es troba ja al limit en densitat d'infrastructures.

09/03/2010 Diversos colectius com Bosc Verd(Alt Penedès), GEVEN(Baix Penedès), GEL(Llorenç), el Marge(La Bisbal), No Fem el CIM(Penedès) i la Unió de Plataformes (amb 60 grups col·lectius d'arreu de Catalunya) reclamen a representants politics i a la societat civil que actuïn per evitar la veritable destrossa que tan el Macropolígon de Logistic (de més de 400ha), com el traçat de l'Autovia.

 Els grups alerten de l'amenaça del CIM (Logis Penedès) i de la imposició del traçat nova autovia (que te l'oposició dels ajuntaments) i que convertirien les nostres comarques en un simple taulell per carreteres, AVEs, camions, naus logístiques i contaminació, sense cap respecte per la seva economia, la seva agricultura, el seu paisatge i la seva gent.

 Els col·lectius avisen del risc de col·lapse del territori a llarg termini. “Aquestes infraestructures són l’exemplificació d’un model econòmic obsolet, aliè a la difícil situació econòmica, energètica i ecològica. Un context en què el transport global i local de mercaderies està en recessió, els preus dels combustibles fòssils ascendeixen imparablement i les penalitzacions per emissions de CO2 ja fa anys que llasten la nostra economia”, s'ha dit des dels grups contraris als citats projectes.

- més info: Grups ecologistes insten la societat civil a actuar per preservar el Baix Penedès de l'A7, el Logis i altres projectes

- més info: Diferents grups ecologistes alerten sobre les amenaces dels nous plans territorials que afecten el Penedès
 
- més info: Notícies 10/03/2010 TV Vendrell