2010/04/13

El Penedès "En peu de guerra"

La Marxa Lenta contra el CIM i en suport a la Vegueria Penedès col·lapsa la N-340 i l'Autopista AP-7 durant unes hores.  
11/04/2010 Aquest diumenge cotxes vinguts d'arreu de la tota la Vegueria Penedès van trobar-se a l'Arboç tot seguint la convocatoria originada a travès de la Xarxa Social Facebook. L'itinerari es va decidir sobre la marxa i vigilats en tot moment per un fort desplegament policial que s'havien d'anar recolocant degut a no concreció de la ruta a seguir. Així prop de les 5 de la tarda d'aquest diumenge la Marxa Lenta (amb tots els cotxes decorats amb posters AntiCIM i ProVegueria) va sortir de l'Arboç en direcció al Vendrell per la N-340 fent ven visible la reivindicació del Penedès als cotxes que aquella hora circulaven. Al Cap de ben bé una hora i un cop arribat a Coma-ruga van decidir espontaniament i individualment agafar l'Autopista AP-7 a l'entrada del Vendrell i anar a la velocitat mínima per la AP-7 fins a Sant Sadurni. Això va fer que s'acumulessin un 4 km de retenció tal com va informar el servei de trànsit.
Perquè l’administració de la Generalitat i de l’Estat es dignin a sentir les nostres reivindicacions a la imposició del Logis Penedès, contra el projecte de l’autovia A-7 que formen part d’uns plans obsolets i que van en contra de l’economia del Penedès.
Considerem fonamental l'autonomia del territori Penedès a través de la constitució d’una vegueria pròpia llargament reivindicada per tots els sectors de la societat del territori.

Per aquest diumenge vinent 18 d'abril a les 9:30 (plaça de la Badalota, L'Arboç) hi ha convocada una caminada popular per la Plana Interior del Baix Penedès que passarà per la zona amenaçada pel polígon més gran de Catalunya i que ens mosatrà l'interès paisatgistic de la plana interior del Penedès.

- mes fotos:

http://picasaweb.google.com/no.fem.el.cim/ElPenedesEnPeuDeGuerra#slideshow/5459428332007827106

- més info:
  • Notícia a Catalunya Ràdio.