2009/11/02

Saturament d'infrastructures al Baix Penedès

S'organitza una "Pedalada Mediambiental" per descobrir quines són les grans infrastructures que esquarteren el Baix Penedès

   El passat Diumenge 18 d’Octubre va tenir lloc la tradicional Pedalada Mediamiental de Llorenç del Penedès organitzada per l’Associació Excursionista Montmell (www.aemontmell.org) amb el suport de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès (http://www.llorenc.cat).


   El recorregut circular de 18km transcorregué pels municipis de Llorenç, La Bisbal, Santa Oliva, l’Arboç i Banyeres per terrenys aptes per a ciclistes de tots els nivells i edats.

   A més a més del propòsit lúdic i esportiu de la sortida, aquest any l’itinerari pretenia mostrar als participants l’impacte visual i territorial de les grans infraestructures que entrecreuen el Baix Penedès així com reivindicar més cura per l’entorn. Es van poder observar les autopistes AP2 i AP7, els polígons logístics de La Bisbal, les línies ferroviaries de rodalies i el tren de gran velocitat, Idiada, les línies d’alta tensió, gasoductes...


   Durant el refrigeri preparat per la organització als voltants de la Masia Papiol, representants de la plataforma No Fem el Cim (http://www.nofemelcim.org) vàren explicar als assistents la historia i les implicacions del projecte Logis Penedès.


   Aquest projecte promogut per la Generalitat vol convertir unes 400 hectàrees de conreus en un macropolígon logístic tot i la oposició formal del Consell Comarcal del Baix Penedès, els Ajuntaments afectats i un gran rebuig per part de veïns i associacions del Penedès.


   La convocatòria va aplegar una cinquantena d’aficionats a la bicicleta i a la natura que van poder gaudir d’un temps magnífic i uns paisatges que, malgrat la gran presència de grans construccions, encara mantenen els trets característics de la nostra comarca. Tant de bó es puguin gaudir encara durant molts anys.