2006/10/05

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova per majoria la moció en contra del CIM amb l’única oposició del PSC

Dimarts, 3 d’octubre, a les 19 hores el ple del Consell Comarcal del Baix Penedès va votar la moció en contra de la construcció del Logis Penedès presentada per la Plataforma No Fem el CIM.

Com en el cas de l’Ajuntament de Vilafranca, un portaveu de la Plataforma va exercir el seu dret de paraula, durant el qual llegí un manifest i sol·licità als membres del ple que recolzessin la moció, al·legant que el Penedès es mereix un desenvolupament més gradual i sostenible.

El resultat fou l'aprovació de la moció per 14 vots a favor (ERC, CIU i ADC), 9 en contra (PSC) i 1 abstenció (PP). Així, l’única oposició va venir de la mà del partit socialista, grup que pretén construir aquesta macroinfraestructura sense tenir en compte l’opinió dels ciutadans i, ni tan sols, escoltar la protesta de les moltes persones que eren presents a l’acte.

Sigui com sigui, la moció ha obert les portes al debat futur de com els diferents consellers volen que es desenvolupi el territori: si a través de projectes grandiloqüents com el CIM que hipotequen la comarca només per uns quants llocs de treball que, en cap cas, generen valor afegit; o bé, a mitjançant models de desenvolupament innovadors i menys agressius pel territori.

Ja ERC va al·legar, durant la seva intervenció, que els llocs de treball que generarà el CIM portaran més desavantatges que avantatges i que, per tant, és necessari apostar per activitats de qualitat, com són l’agricultura moderna i la indústria derivada d’aquesta o el sector serveis (turisme, comerç, etc.).

Des de la Plataforma reivindiquem novament que els representants polítics apostin per un model urbanístic i econòmic harmònic pel Penedès, que estudiïn les necessitats i les mancances reals del territori i que, sobretot, defugin d’infraestructures desmesurades que provenen d’interessos aliens a la comarca.