2006/10/16

Xavier Sabaté es nega a parlar amb la Plataforma i fuig ràpidament amb cotxe

Dimecres, dia 11 d’octubre, la Plataforma No Fem el CIM, seguint la seva campanya de rebuda de polítics al Penedès, va assistir a l’inauguració d'un vial d'accès a les Masies de Sant Miquel (terme municipal de Banyeres), que havia de comptar amb la presència de Xavier Sabaté, Conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, i d’Avelino Menéndez, alcalde de Banyeres.

Més d’una trentena de membres de la Plataforma van rebre als polítics convocats amb un to pacífic i van mantenir un silenci sepulcral durant el discursos del Conseller i de l'alcalde que, per la seva part, van intentar obviar la presència de No Fem el CIM en tot moment.

Després dels parlaments, la Plataforma va seguir darrera de la comitiva institucional, de nou sense manifestar cap tipus de protesta, i només limitant-se a fer visibles les pancartes en contra del CIM perquè quedessin plasmades en cadascuna de les fotografies de rigor.

El portaveu de la Plataforma va intentar parlar amb el Conseller, tal com ja s'havia fet amb Artur Mas i José Montilla. Tanmateix, Xavier Sabaté va ignorar-lo i va dirigir-se directament a les taules on hi havia el pica-pica. Poc després, se li va intentar fer arribar un document per a signar la retirada del Logis Penedès, però de nou el Conseller va fer-ne cas omís i es limità a demanar el cotxe oficial per marxar ràpidament.

Després de la marxa del Conseller, es va poder parlar amb l'alcalde de Banyeres en un to amistós preguntant el perquè de la sobtada fugida del Conseller, tot i haver-se mantingut una rebuda pacífica. Va ser llavors quan, el parlamentari Martí Carnicer (representant del PSC Baix Penedès) va estirar literalment el braç de l'alcalde per evitar que aquest mantingués, precisament, una conversa amb els membres de No Fem el CIM.

Sigui quin sigui el resultat, la Plataforma s’ha plantejat continuar amb aquests actes de rebuda de representants polítics, almenys mentre duri la campanya electoral.