2006/10/17

No Fem el CIM es manifesta al Vendrell

La plataforma manté el poder de convocatòria i dedica un minut de silenci a Julián Fernández.

Ahir, diumenge 15 d’octubre, va tenir lloc la quarta manifestació de la Plataforma No Fem el CIM. El lloc escollit va ser el Vendrell per ser la capital de comarca del Baix Penedès.

En aquesta ocasió la lectura del manifest va ser substituïda per un minut de silenci en record a Julián Fernández, mort en accident de moto el mateix diumenge al matí, i que era un dels principals contactes de la Plataforma a Vilafranca del Penedès i, per extensió, a tot l’Alt Penedès.

Després d’aquest dolgut minut de silenci, la comitiva va començar la marxa per l’avinguda Josep Carner fins a arribar a la rotonda d’accés al Vendrell per la carretera de Sant Salvador (davant del monument als castells de Josep Cañas), lloc on la manifestació va ser dissolta.

Tanmateix, després d’haver-se desconvocat la concentració, des d’aquest mateix punt molts dels participants van continuar caminant uns dos quilòmetres més fins a arribar a la N-340 on, a títol individual, van ocupar la carretera, fet que va obligar a desviar el trànsit per rutes alternatives i va provocar, de retruc, l’embús de la via a la rotonda d’accés a l’autopista AP-7, a l’alçada de Coma-ruga.

Passats quinze minuts, la comitiva va reeprendre el camí de retorn cap al centre del Vendrell, el punt d’origen. Va ser llavors quan el tinent alcalde de l’Ajuntament del Vendrell, Josep Lluís Pascual Navarro, va increpar els manifestants titllant-los de “gentussa”. Per aquest motiu, els convocats, pacíficament i reivindicant el seu dret a decidir, van mostrar el seu rebuig a la construcció del polígon logístic cridant lemes com “No fem el CIM” o “No al polígon logístic”.

Les accions de protesta es repetiran al llarg de tota la campanya electoral i es preveu aconseguir un contacte directe amb els representants de tots els grups polítics instant-los a posicionar-se en contra del CIM.

Recordem, una vegada més, que totes les accions de la Plataforma van encaminades a aturar el CIM, projecte que amenaça tot el Penedès.