2006/10/16

La Plataforma desmenteix els arguments del PSC del Baix Penedès en roda de premsa

Tal i com estava previst, el passat dimarts 10 d’octubre, a les 19:30 hores, la Plataforma No Fem el CIM va convocar una roda de premsa davant els mitjans de comunicació per explicar detalladament la seva postura contrària a la construcció del CIM Logis Penedès.

Els portaveus de la Plataforma van començar fent balanç de les accions dutes a terme fins al moment, citant l’èxit obtingut en les tres manifestacions convocades; i van declarar novament la no vinculació de la Plataforma amb els actes descontrolats vers la figura de l’alcalde de Banyeres.

El motiu principal de l'acte, però, era desmentir els arguments utilitzats pocs dies abans pels membres del grup socialista del Baix Penedès quan, favorables a la construcció del polígon logístic, van al·legar que aquest aportarà 3.000 nous llocs de treball de baixa qualificació professional, que és el que necessita la comarca.

La Plataforma No Fem el CIM, contrària a aquesta postura, disposava ja de prous arguments per respondre aquestes afirmacions i per justificar l’impacte negatiu del CIM per la comarca. Entre d’altres, argumentà que el Penedès té actualment una taxa d’atur residual i que, per tant, no necessita una infraestructura logística d’aquesta embergadura per cobrir llocs de treball que, ara per ara, són inexistents. A més, en cap cas l’oferta laboral es pot limitar a ser de baixa qualificació si el que es pretén és generar riquesa i qualitat a la zona.

També declarà que un polígon logístic plantejat de la manera com ho està el Logis Penedès no suposa, ni de bon tros, una ocupació laboral tan elevada. Així ho afirmà el mateix José Montilla, Primer Secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, el passat diumenge a Vilanova.

La Plataforma té clar que, en el cas que el CIM generés els llocs de treball que la Generalitat ha calculat, aquests no recaurien directament en els ciutadans del territori, sinó en treballadors foranis, amb el conseqüent augment desmesurat del nombre d’habitants dels municipis, agreujant el problema actual.

Finalment, es va sol·licitar l’aturada definitiva del projecte Logis Penedès i va instar, un cop més, a les diferents administracions a redactar un Pla Director pel Baix Penedès que contempli la defensa del territori davant d’agressions com aquesta. També es va aprofitar per fer la presentació pública de la maqueta del tríptic de la Plataforma.

Després de la roda de premsa, cap a les vuit de la tarda, tingué lloc una assemblea general amb tots els membres de No Fem el CIM on, principalment, es determinaren les accions a emprendre per aconseguir el compromís dels diferents líders polítics per aturar la construcció del CIM abans i després de les comicis electorals del dia 1 de novembre.