2006/10/08

La Plataforma No Fem el CIM rep els líders polítics amb carabasses

Aquest cap de setmana, les accions de la Plataforma No Fem el CIM s’han encaminat a aconseguir el compromís dels candidats a la presidència de Catalunya per aturar el projecte del Logis Penedès.

Divendres a la tarda, una representació de la Plataforma va concentrar-se davant les portes de la nova seu de Convergència Democràtica de Catalunya de Segur de Calafell, que Artur Mas havia d’inaugurar a les 19 hores. El grup va rebre el líder de CIU amb un missatge ben clar: sol·licitar que llegís i signés un manifest pel qual es compromet a aturar la construcció del CIM.


Mas i els portaveus de la Plataforma mantingueren una xerrada informal que es caracteritzà per un to distés i alguns instants d’humor, sobretot quan la Plataforma obsequià a Mas amb una carabassa, simbolitzant la mala gestió política que el seu partit va dur a terme durant la darrera legislatura al capdavant del govern català.


Per la seva part, durant l’acte inaugural, Mas comentà que faria el que fos possible perquè el projecte del CIM Penedès no es tirés endavant si els ciutadans s’hi oposaven.



Dissabte fou el torn de José Montilla. Una àmplia representació de la Plataforma es concentrà al centre de Vilanova i empaperà amb cartells de No Fem el CIM tota la Rambla, lloc on estava previst que el líder del Partit Socialista de Catalunya fes un recorregut a peu fins arribar al Centre Cívic de Sant Joan, on compareixeria davant dels seus simpatitzants a les 19 hores.


L’arribada de Montilla es retardà més del compte, però l’espera va valer la pena. La Plataforma aprofità per repartir octavetes, informant als vilanovins sobre el CIM, i recollint signatures de suport. Queda palés que encara hi ha gent que ignora què és el CIM i que se sorprenen de la barbaritat que representa quan en tenen coneixement.


Finalment, Montilla modificà la seva agenda i, passats quarts de set, arribava amb cotxe a les portes del Centre Cívic. Allà, l’esperava la Plataforma amb pancartes, domassos i octavetes. El més sorprenent fou que Montilla, fent al principi cas omís dels simpatitzants concentrats, s’acostà directament al grup de protesta i entaulà una conversació fluïda amb els seus portaveus.

Com en el cas d’Artur Mas, se sol·licità a Montilla la seva signatura de compromís a la no construcció del CIM. Va haver temps d’explicar-li pausadament tota la problemàtica generada entorn del polígon logístic, els afectes mediambientals adversos que durà, a més de l’impacte sobre el territori i el greuge a les poblacions del Penedès.

Després d’escoltar les paraules de la Plataforma, Montilla assegurà que, ni molt menys, el CIM portarà 3.000 llocs de treball com s’ha dit, al·legant que una infraestructura logística com aquesta implica la necessitat de molt poca mà d’obra.

De nou, els portaveus de la Plataforma obsequiaren al polític amb una carabassa amb la imatge de No Fem el CIM i embolicada amb una senyera. En aquest cas, era el símbol de la mala política territorial que l’actual Govern de la Generalitat està desenvolupant i el suspens per voler continuar un projecte desmesurat que, a més, va nèixer del principal partit de l’oposició.

Aquestes accions de protesta pacífica es repetiran al llarg de tota la campanya preelectoral i es preveu aconseguir un contacte directe amb els representants de tots els grups polítics instant-los a posicionar-se en contra del CIM.

D’altra banda, les accions no s’han aturat les nits del cap de setmana. Ans al contrari, el mateix divendres la Plataforma fou present al concert d’Obrint Pas del poliesportiu de Vilafranca on, només aquella nit, es recolliren més de 600 signatures de suport. A més, es feren parlaments des de dalt de l’escenari, es muntà una parada amb samarretes i es repartiren cents d’octavetes informatives entre els assistents.

Dissabte a la nit es va repetir la mateixa acció, en aquest cas a la zona escolar del Vendrell, on tocaren grups com Different Way o Baeturia. Les pancartes cobrien les parets del gimnàs del centre educatiu de Secundària i, novament, la resposta va ser massiva. Des d’allà es convocà a tota la gent a assistir a la concentració programada al Vendrell el proper 15 d’octubre a les 17:30 hores.