2006/09/11

Agenda 21

Demà, dimarts, dia 12, a les 7 de la tarda tindrà lloc al Centre Cívic Ernest Lluch, de Banyeres del Penedès, una reunió sobre l’Agenda 21. L’Agenda 21 és un programa per desenvolupar la sostenibilitat a nivell planetari, i fou aprovada en una conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament i Medi Ambient, celebrada a Rio de Janeiro el 1992. Va comptar amb el suport de 173 governants.

Tot i estar ideada perquè funcioni a nivell planetari, gran part dels objectius de l’Agenda 21 depenen de forma quasi exclusiva de les comunitats locals, és a dir, de les decisions, plantejaments, actituds i comportaments dels ciutadans i governants locals. És un estri mitjançant el qual els ciutadans decidim com volem que sigui el nostre territori a nivell local, és a dir: com volem que sigui el nostre poble, tant en termes econòmics com socials, urbanístics, etc. És una manera de planificar, supervisar i establir les polítiques locals, sempre des d’un punt de vista sostenible.

Per tant, animar a tothom que hi participi, anant al Centre Cívic el dimarts dia 12 a les 7 de la tarda, per fer veure que el poble que ens volen imposar algunes persones no és, ni de bon tros, el poble que volem.