2006/09/26

Massiva manifestació contra el CIM a Banyeres del Penedès


La gran afluència de manifestants demostra que són molts els veïns del municipi els que estan en contra del CIM Logis Penedès


La Plataforma No Fem el CIM va convocar ahir, 24 de setembre, una nova manifestació de protesta contra la instal·lació de l’anomenat Logis Penedès. El punt de trobada va ser la plaça de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, on es van aplegar més de 1.200 persones.

El lloc escollit no fou gratuït. Banyeres és el municipi del Penedès amb l’únic ajuntament que s’ha pronunciat a favor d’aquesta infraestructura i, per contra, on el rebuig veinal al CIM és un dels més amplis.

Per això, ahir la resposta va ser massiva. La presència de gran quantitat de ciutadans del propi municipi, així com de la resta de la comarca, demostra obertament que són molts els que s’oposen a la implantació del CIM i justifica l’existència d’una Plataforma ciutadana constituïda a tal efecte.

La multitud va omplir els carrers de la població amb cantades, crits i xiulets de protesta. Les diverses reivindicacions van anar acompanyades del so dels grallers de Banyeres i del Vendrell i dels timbalers del Drac de Banyeres. L’ambient festiu va animar-se encara més per la venda de domasos i samarretes de No Fem el CIM, que van vestir la manta humana dels colors de la Plataforma.

Ni tan sols l’excessiva presència de patrulles de la Guàrdia Civils, avisats pel propi Ajuntament, va aconseguir deslluïr l’acte. Malauradament, l’existència d’agents d’aquest cos de seguretat custodiant el poble ja ve sent aquest últims dies massa habitual, davant la indignació que això genera en els poc més de 2.300 habitants que té el municipi, i tal i com es va poder veure el passat dimecres durant un ple de l'Ajuntament i també al Centre Cívic, on es desenvolupava una de les xerrades informatives de la Plataforma.

Els manifestants d’ahir, però, van fer cas omís a la presència policial i van continuar la seva marxa pacífica, sense caure en la provocació que cada cop més està aconseguint l’Alcalde amb aquest tipus d’accions increpans.

D’altra banda, l’actitud dels convocats desmenteix, un cop més, les paraules del comunicat del PSC de Banyeres, pel qual s’acusava a la Plataforma No Fem el CIM de ser l’autora material d’algunes accions descontrolades i violentes vers la figura de l’Alcalde.