2006/09/19

Segona manifestació multitudinària contra el CIM

La manifestació d'aquest diumenge, dia 17 de setembre, ha superat la xifra de participació de l'anterior convocatòria. En aquesta ocasió, prop més de 1.200 persones s'han aplegat a la Plaça de la Badalota de l'Arboç per manifestar, amb més força que mai, el seu rebuig a la construcció del CIM Logis Penedès.

Com s’esperava, la manifestació ha transcorregut sense incidents i de forma civilitzada. La nombrosa comitiva ha anat acompanyada de la batukada de Bellvei, que ha encapçalat la marxa d'aquesta jornada de protesta.

Tampoc han faltat les pancartes i les paletes amb cartells en contra del CIM que cobrien la manta de gent, moltes d’elles elaborades pels propis veïns, ni les enormes mostres de suport amb les signatures recollides.

Els tocs de tambors i altres instruments de percussió han ambientat el recorregut fins a la rotonda de la Puntaire, lloc on, com ara fa just un parell de setmanes, el seguici s’ha paral·litzat durant gairebé dues hores per mostrar la seva disconformitat vers aquells que volen imposar un sistema econòmic i mediambiental diferent al que els ciutadans desitgen pel Penedès.

El punt de trobada i finalització ha servit per què aquell qui volgués pogués adquirir domassos per posar al balcó de casa. Ara, més que mai, cal que les poblacions es vesteixin de color antiCIM i que els partidaris del projecte s’adonin, d’una vegada per totes, que el poble té dret a decidir i que parla amb la veu ben alta i segura sobre el futur que vol per la terra.

La manifestació ha acabat amb l’anunci d’una nova convocatòria pel proper diumenge, dia 24 de setembre, a la mateixa hora, a Banyeres del Penedès. La concentració serà a la Plaça de l’Ajuntament, des d’on es prosseguirà pels carrers de la població.

Des de la Plataforma, s’espera que la resposta de la gent encara sigui superior, doncs és necessari que el poble faci sentir la seva veu en un municipi on hi ha l’únic alcalde de la Comarca que s’ha manifestat obertament a favor del CIM Penedès.

D'altra banda, actes com aquest demostren que el moviment en contra del CIM no és un simple conflicte entre partits, com algunes personalitats volen fer creure, sinó que es tracta d'un territori unit que es defensa davant d'una agressió salvatge i d'una Administració que ha intentat mantenir d’amagat la seva voluntat de convertir el paisatge del Penedès en un suburbi industrial de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.