2006/09/20

Ple absolut a Vilafranca contra el CIM


Els regidors del PSC exposen que el projecte CIM Logis Penedès es basa en un model econòmic obsolet.


Ahir dimarts, a quarts de deu de la nit, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va votar a favor de la moció en contra del CIM Logis Penedès, presentada per la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) i encapçalada també pel grup d’ERC.


La vintena de regidors del Consistori van rebutjar fermament aquest projecte per unanimitat. Els representants dels sis partits polítics (PSC, CIU, ERC, ICV, CUP i PP) van recolzar les paraules de la portaveu de la Plataforma No Fem el CIM, que va poder intervenir a sol·licitud del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd de Vilafranca.


En les seves corresponents intervencions, tots els membres de l’equip de govern van coincidir en la necessitat de defensar el Penedès davant d’una agressió tan ferotge sobre el territori com és aquest projecte que, d’altra banda, s’ha dut a terme amb una clara

manca de transparència per part de la Generalitat, tant de cara al poble com dels propis representants polítics.


El mateix portaveu del grup PSC de Vilafranca va manifestar, a més, que el projecte del CIM Logis Penedès es basa en un model econòmic obsolet, sostingut en la idea antiquada d’utilitzar les carreteres per realitzar el transport de mercaderies; molt lluny de les

actuals perspectives de transport de la Unió Europea, que prenen el mitjà ferroviari com el principal per fer més sostenibles tots aquests intercanvis.


L’acte va ser seguit per més d’una cinquantena de membres de la Plataforma No Fem el CIM i de la Plataforma Per una Vegueria Pròpia, que van aplaudir àmpliament el resultat de la votació, doncs és un pas més endavant per aturar aquesta infraestructura.